torstai 1. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, uudet kujeet

Vuoden 2014 viimeinen työ oli ukkeliarmaan Lumitiikerit näistä eka sukka valamistu jälleen kerran teholla ja toinenki puoleen välliin sairaala reissuilla. Lankana Svarta Fåret Frost, puikot knitPicks sukkapuikot 2.75mm ja painnoo tuli tasan 60g.

Mitä ajatuksia uudelle vuodelle neulerintamalla

1. Ukkelin sukkiin uudet blokit
- yllättäen oman koon blokkeja on tullu leikeltyä nuista leikkuulaudoista jo usseemmat va kotimme toinen asukas on jäänyt laitapuolen asemaan. Nyt pittää ryhdistäytyä, ainakin tässä asiassa.

2. Neulon herkkulankoja
- miun ei oo mikkään pakko neulloo mistään/mittään mikä ei kiinnosta tai puhuttele. Osa tekemisen nautintoa on "kuunnella" lankaa ja sen näppituntumaa neuloessa.

3. Käytän omia varastoja!!!
- lankkaa on ainaki yhen lankakaupan varaston verran. Osa sitä herkkuo ja osa vähemmän puhuttelevaa. Miun ongelma tässä hamstraamisessa tahtoo olla se yhden kerän osto. Joten sukkie ja muuta pientä on varmaan eniten tämän vuojen saldona.

4. Myy/lahjoita
- poista tavalla tai toiselle kottoo ittelle puhumatonta lankkaa. Miten vaikeaa voi olla lankojen kuvaus ja niiden laittaminen myynttiin netin lankaryhmiin??? Näköjään TOELLA vaikkeeta!

5. Hyväntekeväisyys
- osallistun ainahin yhellä neulleella johonki vielä määrittelemättömmään hyväntekeväissyys kampanjaan. Sen parempi mitä usseemman neulleen tai lahajoitetun lankakerän saan aikkaan.

6. Ravelry
6.1 kirjasto on paisunut paisumistaan. Ensin ajattelin tyhjentää puhuttelemattomia/tylsiä/rumia(?) ohojeita. Sitten aattelin, jos se nyt tylsältä vaikuttava ohoje onkin juuri se, jota tulen tarvitsemaan 18.3.2015? Kirjastoa selatessa huommaan oman neulemaun muuttuneen aika paljonkin viimeisten vuosien aikana. Eli eihän se pelekkä kirjasto ookkaan, vaan päiväkirja neulemuottiin :D

6.2 maksulliset ohojeet. Niitäkin on kertynyt yli 200 joten niistä pittää tämän vuojen aikana valamistua ainakin 10! (maksullisiksihan siellä lasketaan myös ne jotka on jonkun kampanjan tms aikana saanut ladattua ilmaiseksi, tämä huomautus äitille jottei aivan kauhistu).

6.3 töitten aktiivisempi ja tarkempi merkkaus. Tämä on juurikin sellanen assie jonka aina päättää ja näköjään unohtaa myös yhtä heleposti. Jospa saisin itteäni niskasta kiinni tämän suhteen.

7. Neulon 5 vaatetta
- langat on moneen paittaan tahi takkiin, samoin ohojeet. Ennää ei puutu ko valamista.

8. Opettelen uutta
-en vielä tiiä mitä :) Vuosi sen näyttäköön, ainakin olen testineulojaksi luppautunut vaan siitäpä sitten tuonnenpana lissää.

9. Lisää kirjoneuletta
- aikannaan alotin neulomisen kaksivärisillä sukilla, seuraavissa värejä olikin jo 5. Olihan ne kuviot yksinkertaisia raitoja, ruutuja yms...tulikohan silloin kirjoneule ähky koska harvakseltaan miun puikoilta kirjoneuleita tipahtellee. Tähän siis tänävuonna muutos. Lapasten tarvetta ainakin on ittellä ja ehkä joillain muullakin.

10. Selätän möröt!
- miulla ne on olleet varpaista alotettavat sukat ja kaksi sukkaa yhtäaikaa. Oon tehny molempia varmaan ne yhdet. Tänä vuonna ainakin ne toiset :)


Pääasia kuitenkin on, etten stressaa käsitöistä koska niiden tarkoitus on pääasiassa tuottaa miulle mielihyvää. Purkoosi ja ufot ovat osa tätä harrastusta. Toki tekemisestä jää kätteen (tai vaikka jalakkaan) jottain konkreettista, mutta tekemisen riemu olkoon lähtökohta tulevan vuoden töihin. 

Olkoon lankasi luistavia, puikkosi teräviä ja tekemisen riemu läsnä jokaisessa työssäsi
Akkeli

2 kommenttia:

 1. Toivottavasti tämän vuoden saatte viettää ilman sairaalaa ja on muutenkin oikeen hyvä vuos teille!
  Mä en luppailly yhtään mittään. Kuha tekemisen ilo säilyy, no aion kyllä vähä rajottaa tuota langan ostamista. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä kyllä toivottaan va otettaan vastaan mitä tullee!
   Tekemisen ilo käsitöissä SE juttu kumminkin :D

   Poista

Kommentoida saa, viestistäsi ilahdun :D